• We now deliver to selected European countries - see full list in our Engish pages (Select language in bottom of this page)
  • We now deliver to selected European countries - see full list in our Engish pages (Select language in bottom of this page)

Kelynse-tuotteiden taustalla on ajatus siitä, että kun koiran turkin oikea kosteustasapaino saavutetaan, sen iho ja turkki ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa ja turkin hoitaminen on helppoa. Koiran ihon ja turkin kosteustaso määrää sen, mitä hoitotuotteita käytetään ja millä tavalla niitä käytetään.

Parhaan mahdollisen kosteustasapainon saavuttamiseksi voit käyttää Kelynse-tuotteita tiivistetympänä vai laimeampina seoksina. Myös vaikutusaika riippuu siitä, kuinka usein turkkia pestään ja kuinka kuiva se on.

Tärkeintä koiran turkin hoidossa on säännöllisyys, pesuväli ei saisi venyä liian pitkäksi. Säännöllisellä turkinhodolla karva pysyy kunnossa ja turkki on takuton.

Olemme koonneet näille sivuille joitain vinkkejä ja esimerkkejä Kelynse-tuotteiden käytöstä. Kelynse -tuotteita voi yhdistellä monella eri tavalla, kokeilemalla löydät varmasti parhaat tavat juuri sinun koirasi turkin hoitoon.

Peruspesu pitkäkarvaiselle koiralle

Sekoita 100 ml Complexea + 1 rkl jasminea litraan kuumaa vettä. Koiran koko vaikuttaa tarvittavaan määrään, ensimmäisen pesun jälkeen osaat paremmin arvoida kuinka paljon tarvitset.

Levitä seos turkkiin pesusienellä. Hiero varovasti koko turkkiin sekä ihoon, anna vaikuttaa muutamia minuutteja. Huuhtele.

Sekoita 100 ml Optimea tai Kera Zonea litraan kuumaa vettä. Lisää mukaan lusikallinen Jasminea, sekoita hyvin. Levitä seos ja hiero varovasti koko turkkiin sekä ihoon. Kampaa turkki jos tarpeen. Anna vaikuttaa muutama minuutti. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa turkki.

Jos föönaat turkin kuivaksi, suosittelemme käyttämään Lyliumia kuivaamisen aikana.

Kiharakarvaiset turkit

Esimerkkirotuja: villakoira, bichon frise, bolognese, bedlingtoninterrieri, irlanninvesispanieli

Tämän turkkityypin koirille säännöllinen turkinhoito on välttämätöntä, sillä niiden turkki takkuuntuu helposti. Kihara karva tarvitsee myös leikkaamista.

100 ml Complexe ja lusikallinen Camelliaa tai Jasminea litraan kuumaa vettä. Levitä turkkiin pesusienellä. Hiero varovasti koko turkkiin sekä ihoon, anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Huuhtele.

Sekoita 100 ml Complexea, lusikallinen Quintessencea ja 30 tippaa Snowdropia litraan kuumaa vettä. Laimenna ja levitä turkkiin. Hiero varovasti koko turkkiin sekä ihoon, anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa turkki.

Käytä Lyliumia kuivaamisen aikana ja Structuraa viimeistelemään leikkaus/trimmaus.

Karkeakarvaiset turkit

Esimerkkirotuja: kettuterrieri, walesinterrieri, skotlanninterrieri, snautserit, valkoinen länsiylämaanterrieri, airedalenterrieri, irlanninsusikoira, sealyhaminterrieri, karkeakarvaiset mäyräkoirat.

Perinteisesti karkeakarvaisia turkkeja on pesty hyvin harvoin koska on ajateltu että pesu pehmentää ja heikentää karkeaa karvaa. Karkea turkkikin tarvitsee pesua – kosteuttavan Kelynse-pesun jälkeen karva tuntuu puhtaalta, kestävämmältä ja helpommin muotoiltavalta.

100 ml Complexea ja lusikallinen Camelliaa litraan kuumaa vettä. Levitä turkkiin pesusienellä. Hiero varovasti koko turkkiin sekä ihoon, anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Huuhtele.

100 ml Kera-Zonea sekä lusikallinen Camelliaa litraan kuumaa vettä, laimenna ja levitä turkkiin. Hiero varovasti koko turkkiin sekä ihoon, anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan.

Huuhtele hyvin ja kuivaa. Käytä Clematista kuivaamisen aikana.

Peruspesu lyhyille turkeille

Rodut, jotka "pestään silloin kun ovat likaisia".

Juniper oil -shampoo. Laimennussuhde 1:5-8 riippuen turkin kunnosta. Levitä seos turkkiin ja hiero hellävaraisesti. Huuhtele ja toista käsittely. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa.

Suosittelemme Complexen käyttöä ennen shampoopesua.